Tocana de miel la ceaun

Ca in fiecare an, pe langa insemnatatea spirituala, sarbatoarea Invierii Domnului are si o bogata traditie gastronomica.Cel mai apreciat fel de mancare pentru mine in aceasta perioada este mielul la ceaun.

Ingrediente:

– 3 kg coaste si pulpa de miel

-50 ml ulei

– 5 cepe uscate medii si 3 cepe verzi

– 3 ardei grasi

-2 rosii

-3 catei de usturoi

-1 foaie de dafin

– 200 ml de vin

-sare, piper, boia de ardei dulce

-5 linguri de smantana si 5 linguri de faina

– patrunjel verde tocat marunt

ingrediente

Ceapa, ceapa verde si ardeiul se toaca marunt din cutit si se pun la calit in uleiul incins.

ceapa si ardei la calit

Intre timp, se portioneaza carnea de miel si se spala in mai multe ape. Peste ceapa si ardeiul calite bine, se toarna apa,  bucatile de miel, usturoiul,foaia de dafin, 2 lingurite de sare si boia de ardei dulce. Se lasa la fiert timp de aproximativ 2 ore.Rosiile se spala si se taie felii, apoi se adauga in mancare.

se adauga carnea de miel

se adauga condimentele

Smantana si faina se amesteca bine sa nu faca cocoloase, iar apoi se pune in ceaun.Se condimenteaza dupa gust si se adauga paharul de vin. La ultimul clocot se pune patrunjel verde tocat marunt.

mod de servire

Se serveste alaturi de  paine de casa, salata verde si un pahar de vin alb  demisec de Ciumbrud, cupaj: Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Traminer.

Pofta buna!

1 Response so far »


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

%d blogeri au apreciat asta: