Tocana de miel la ceaun

Ca in fiecare an, pe langa insemnatatea spirituala, sarbatoarea Invierii Domnului are si o bogata traditie gastronomica.Cel mai apreciat fel de mancare pentru mine in aceasta perioada este mielul la ceaun.

Ingrediente:

- 3 kg coaste si pulpa de miel

-50 ml ulei

- 5 cepe uscate medii si 3 cepe verzi

- 3 ardei grasi

-2 rosii

-3 catei de usturoi

-1 foaie de dafin

- 200 ml de vin

-sare, piper, boia de ardei dulce

-5 linguri de smantana si 5 linguri de faina

- patrunjel verde tocat marunt

ingrediente

Ceapa, ceapa verde si ardeiul se toaca marunt din cutit si se pun la calit in uleiul incins.

ceapa si ardei la calit

Intre timp, se portioneaza carnea de miel si se spala in mai multe ape. Peste ceapa si ardeiul calite bine, se toarna apa,  bucatile de miel, usturoiul,foaia de dafin, 2 lingurite de sare si boia de ardei dulce. Se lasa la fiert timp de aproximativ 2 ore.Rosiile se spala si se taie felii, apoi se adauga in mancare.

se adauga carnea de miel

se adauga condimentele

Smantana si faina se amesteca bine sa nu faca cocoloase, iar apoi se pune in ceaun.Se condimenteaza dupa gust si se adauga paharul de vin. La ultimul clocot se pune patrunjel verde tocat marunt.

mod de servire

Se serveste alaturi de  paine de casa, salata verde si un pahar de vin alb  demisec de Ciumbrud, cupaj: Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Traminer.

Pofta buna!

1 Response so far »


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: